Wie ik ben

Mijn naam is Vaerny (Wernu) Cazemier. Als kind was ik al met en tussen de paarden bezig. De paardenliefde is door mijn grootvader aan mij doorgegeven.

Vanaf mijn 12e ben ik echt lessen gaan nemen en wilde ik al met
paarden werken. Na enkele omwegen ben ik uiteindelijk als
doktersassistent gaan werken in de huisartsenzorg, met veel plezier, maar mijn passie voor paarden bleef.

Na 20 jaar diverse paarden gereden te hebben en diverse verzorgpony’s en -paarden te hebben gehad, kwam er een tijdelijke stop. In die periode heb ikĀ  mijn kinderen gekregen en kreeg ik een fijne vaste baan in een
huisartsenpraktijk. Desondanks bleven paardrijden en met paarden bezig zijn door mijn hoofd gaan. In 2014 vond ik mijn ideale maatje om weer met paarden aan de slag te gaan in Amy, mijn bijrijdpaard.
Sindsdien rijd ik haar meerdere malen per week, waarbij ik ook zorg draag voor haar en haar moeder Anouck.

Door Amy ben ik weer gaan nadenken over mijn passie om met paarden te gaan werken.
Bijdrage leveren aan welzijn en een fijn paardenleven is wat ik graag wil doen. Tevens preventief kunnen werken, wat ik vanuit de huisartsenzorg ook gewend ben, is voor mij belangrijk. Zodoende kwam ik bij de opleiding tot paardensportmasseur.

Sinds september 2017 ben ik de opleiding tot paardensportmasseur gaan volgen bij Bartels Horse & Health Institute. Een hele fijne verkorte
beroepsopleiding op HBO-niveau, die mij in staat stelt om dat te gaan doen wat ik graag wil: bijdragen aan een blij en pijnvrij paard!